Második napja pizzát csinálok, és azt eszük. Kettesben maradtunk hétvégére kisebbik fiammal,
aki kijelentette: „most én döntöm el mi legyen a menü”.
Tegnap és ma vacsira, sőt holnap reggelire is pizza lesz.
Már a recept se kell, megy fejből:
1,5 dl langyos víz+3 evőkanál olíva olaj+1 csapott evőkanál só.
Erre az 50 dkg liszt (amiben bors+fél evőkanál oregánó van).
Aztán az egészre ráönteni a 1,5 dl tej+1 teáskanál cukorban felfuttatott 2,5 dkg élesztőt.
Összegyúrás után 40 percig pihen-kel, majd 3 adag nyújtása, olajjal megkenni,
szósz … és 240 fokos előmelegített sütőben vastagságtól függően 10-15 percig sütni.
Wooow! Ebből a szemszögből sokkal izgalmasabb a pizza tészta gyártása, mint általában szokott lenni. :) Imádom a fotóidat!
Milyen jó fotó lett ez is! Nagyon inspiráló ez a blogod (is). :)